GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Как да изглеждаме перфектно, докато събираме тен н...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Как да изглеждаме перфектно, докато събираме тен на плажа.

Как да изглеждаме перфектно, докато събираме тен на плажа.

Избере правилно банския си костюм

Независимо какво сте обсъждали с най-близките си приятелки, не на всяка фигура стои еднакво добре модерната за съответния сезон кройка. Затова се налага да съобразите вида на новия си бански внимателно със специфичните особености на тялото си. Ако не можете да прикриете някои дребни несъвършенства, то поне положете усилия да не ги подчертавате. Намерете добър специализиран магазин и пробвайте, докато установите кой модел ви стои чудесно. Модерно не означава подходящо.

Другото, за което трябва да внимавате, е да не съжалявате през цялата следваща година за избора си на неподходящ бански. Съобразете какви тоалети преобладават в гардероба ви и ако акцентирате върху раменете си, в никакъв случай не се печете с бански, чиито връзки минават през врата. За роклите ви с гол гръб се подразбира от само себе си…

 Хидратирайте се правилно

Не забравяйте, че хидратацията на организма е изключително важна за добрия ви външен вид през лятото. Освен да пиете достатъчно течности, избягвайте храните, от които организмът задържа вода. Това ще ви направи видимо подпухнала и нямате шанс да привлечете възхитени погледи върху себе си. Вземете бутилка с пулверизатор и не пропускайте да се пръскате на плажа, за да овлажнявате кожата на тялото си редовно. Изборът на слънцезащитна козметика също ще ви помогне чувствително. Днес на пазара има и продукти, съдържащи допълнителни бронзанти, ако много трудно се сдобивате с мечтания тен.

 Подбирайте храната

В жегите и без това не ни се ядат тежки храни, но все пак не може да не сте забелязали, че от някои храни, консумирани на вечеря, чувствате тежест в стомаха през целия следващ ден. Това се вижда и с просто око, особено по бански. Така че наблягайте на плодовете и зеленчуците и няма да съжалявате. И не забравяйте – ако прекалите вечерта с алкохолните напитки, на следващия ден много трудно нещо може да ви помогне да изглеждате добре.

 Използвайте спасителни аксесоари

Шапките отдавна не са просто за предпазване от жарките слънчеви лъчи. Една красива плажна шапка може чудесно да подчертае чертите на лицето ви по такъв начин, че да изглеждате невероятно с нея на плажа. Не се водете от това какво са си купили приятелките ви и по отношение на слънчевите очила. Правилно подбраната форма на рамката им може буквално да ви придаде вид на филмова звезда на плажа. А едно красиво парео, освен че ще прикрие притеснението ви, докато се разхождате по плажа, може да бъде изключително колоритно и да привлича погледите допълнително към вас. А прозрачността му е просто феерична… Използването на декоративна козметика е крайно нежелателно на плажа, но пък един нежен гланц за устни със сигурност ще ви придаде допълнителен магнетизъм.

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане