GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Как да запазим мускулите си?...

Спорт

Влез във форма

Как да запазим мускулите си?

Как да запазим мускулите си?

Нови проучвания показват биологическия старт на този феномен и двата компонента, които могат да го спрат. Това значи, че тези, които са особено уязвими към това състояние, като възрастните хора, могат да го предотвратят или дори да излекуват вече съществуваща мускулна атрофия, само чрез две вкусни и полезни храни.

Докато телата ни остаряват, стават по-уязвими към отслабване на мускулите. Въпреки че това е естествена част от остаряването, може да донесе на хората сериозни травми като счупени кости. Според проучвания мускулите продължават да растат по размер и сила до около 30-тата ни година, а след това хората могат да губят между 3 и 5 процента от мускулната си маса за всеки 10 години. Атрофията обикновено се ускорява след 75-тата година. Въпреки че атрофията се смяташе доскоро за неизбежна, нови проучвания показват, че не е така – една малка промяна в диетата може да спре атрофията или дори да възстанови вредата от нея.

Ябълките и зелените домати са ключът към спирането и лекуването на мускулната атрофия. Ако ги ядете всеки ден, можете да задържите мускулите си силни и здрави в дългосрочен план, независимо от възрастта ви.

Това се случва заради две съставки в тях: урсолова киселина в обелката на ябълката и томатидин в зелените домати. Тези могат да се окажат като спиращи действието на ATF4 – факторът за генетическа транскрипция, виновен за мускулното отслабване. Тези открития могат да доведат до нови терапии за свързаното с остаряването отслабване на мускулите и атрофия.

Проучване открило, че след два месеца консумация на урсоловата киселина и томатидин при гризачи се показали забележителни подобрения в мускулната маса и мускулна сила, като масата се увеличила с около 10%, а силата с 30%.

Яжте по ябълка и по зелен домат на ден (и двете можете да ядете сурови и в салати) и заздравете мускулите си срещу ударите на времето!


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане