GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Влез във форма / Какво се случва, ако правим мост всеки ден?...

Спорт

Влез във форма

Влез във форма

Какво се случва, ако правим мост всеки ден?

Какво се случва, ако правим мост всеки ден?

В стремежа ни да изглеждаме все по-елегантни, вече имаме страхотен помощник: мостовете. Мостът са полезен вид упражнение, което можете да правите всеки ден, за да активирате много мускулни групи – помага за засилване на контрола над коремните мускули, ханша, разтяга, но и отпуска дългите мускули на краката ни и същевременно активизира мускулите на бедрата и задните части. Ето някои от чудесните неща, които ще се случат с вас, ако правите мостове всеки ден:

Ще се сбогувате с болката в гърба

Липсата на активност и упражнения за долната част на тялото предразполага към болки в гърба. В заседналия начин на живот няма много опции за такива упражнения и в резултат мускулите, които държат гръбначния ни стълб изправен, поемат много от дейността на другите мускули, които трябва да им помагат. Натоварва се долната част на гърба, вместо ханша, от което и произлиза болката в гърба. Правенето на мостове всеки ден (особено след повече време, прекарано в седене) ще помогне на мускулите да се възвърнат към предназначението си, а когато ханшът поеме своята тежест, болките в гърба ще намалеят значително и с времето ще спрат напълно.

Болките в коленете ще изчезнат

Основна причина за болките в коленете пък е липсата на контрол над фемуралната кост, от което тя се плъзва напред, вътрешно се върти, или се свлича към средната линия на тялото. Всяка от тези опции, ако се развие хронично, води до болка в коленете. Мостовете могат да помогнат на фемуралната кост да стои на мястото си, в една линия с коленете и пръстите на краката, за да избегне потенциално вредните за коленете движения.

Ще подобрите тичането си

Изпъването на краката в цялата им дължина напред и назад много помага при тичане на по-дълги разстояния. Подобряването на функциите на ханша и мускулите по краката чрез мостове заздравява и увеличава размера на разкрача и подобрява способността на краката ви да поемат тежестта на всяко приземяване – с тях ще станете само по-бързи и по-ефективни.

Стойката ви ще е по-правилна

Дори да ходим на фитнес и да стоим правилно понякога, ако през останалото време стоим изгърбени и отпуснати, стойката ни няма да е добра. Но ханшът е цар на движенията и ако той е активен и силен (както ще се получи ако правим мостове всеки ден) ще помага на коремните ни мускули и тези на гърба да ни държат в правилната позиция през цялото време. С малко концентрация, естествено.

Ще изглеждате страхотно в дънките си

Жените обикновено не са щастливи с начина, по който им стоят дънките и често просто се примиряват с крайния резултат. Оформянето на задните части и краката ще ви даде ново самочувствие и външен вид, с който да се гордеете и който ще искате да покажете в чифт нови дънки.

 


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане