GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Душа и Тяло / Какво издават жестовете на тялото...

Здраве

Душа и Тяло

Душа и Тяло

Какво издават жестовете на тялото

Какво издават жестовете на тялото

Вероятно знаете, че стойката ви може да ви направи по-убедителни по време на бизнес преговори или по-атрактивни на среща с потенциално гадже? Както и че начинът, по който държите ръцете си, издава дали сте напрегнати или уверени в себе си. Жестовете на тялото могат да ви помогнат да изразите по-добре себе си и да изпратите най-доброто послание към партньора, приятелите си и своите колеги.

 

Бъдете имитатор

Синхронизирането на езика на тялото с нечий друг показва, че сте в хармония. Когато говорите с близък приятел, можете да откриете почти огледално отражение на позите и жестовете си. "По този начин казвате: аз се чувствам комфортно в твое присъствие" - казва Пати Уд, експерт по езика на тялото от Атланта. "А когато някой синхронизира жестовете си с вашите, това ви действа успокоително." Синхронизирането на жестовете показва съпричастност. Когато слушате детето си, приятел, или клиент, съвпадението на вашите жестове с тяхната поза и тона на гласа им показва, че разбирате това, което преживяват.

 

Заемете пространство

Държите ли ръцете си близо до тялото или свити в скута? Това прави тялото ви по-компактно, което изпраща сигнал, че не само сте затворени, но и подчинени. "Когато заемате по-малко пространство, изглежда сякаш се чувствате по-безсилни, и хората ще се отнасят към вас по този начин" - казва Уд. Ако искате да вдъхнете уважение, трябва да заемете повече пространство. Това не означава неконтролируемо навлизане в чуждата територия, а да стоите уверено, с изправена стойка и леко разтворени крака.

 

Дръжте главата високо

Когато се чувствате щастливи и уверени, главата автоматично се повдига нагоре. Можете да опитате да повдигнете главата, раменете и гръдния кош и да усетите как това веднага ви вдъхва увереност. "Ако нямате настроение, изправете главата и раменете и се усмихнете - това може да промени настроението ви буквално за части от секундата" - казва Уд. Вярвате или не, нашите движения могат да променят начина, по който се чувстваме.

 

Внимавайте с ръцете си

Въпреки че всичко от стрес до прекалено студена стая може да ви накара да кръстосате ръцете си пред тялото, хората смятат, че се опитвате да скриете нещо или някого с тази поза. Може несъзнателно да го направите по време на парти, за да запазите мислите си за себе си, или по време на работна среща, като начин да не кажете истинското си мнение. За да изглеждате по-достъпни, дръжте ръцете си от двете страни на тялото или жестикулирайте свободно с тях.

 

Бъдете открити

Ако физически сте привлечени на среща, можете да показвате дланите си и да поставяте кичур зад ухото си с длан, обърната навън. "Това е сигнал към партньора, че сте открити към идеята за флирт и съблазняване" - казва Уд. По същия начин, обръщайки дясната страна на гръдния си кош (която Уд нарича "прозорец към сърцето") или върховете на обувките си към някого, показвате желание да се свържете, независимо дали става въпрос за романтично увлечение или за потенциален нов приятел.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане