GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Спорт / Йога: 6 съвета за начинаещи...

Спорт

Йога

Йога: 6 съвета за начинаещи

Йога: 6 съвета за начинаещи

1. Не се старайте да бъдете перфектни

"Заедно с постелката за йога и кърпата, вземете и чувството си за хумор с вас. Онези, които се опитват да направят всичко идеално, е по-малко вероятно да се върнат в залата" - казва Шон Корт, създател на DVD серията "Vinyasa Flow Yoga".

 

2. Не се насилвайте

"Не се насилвайте по пътя си към йога. Приспособете своите движения към своето ниво на сила и издръжливост, така че да избегнете нараняване и да се чувствате удобно във всяка поза" - казва основателят на "Baptiste Power Vinyasa Yoga" Барон Баптист.

3. Свържете се с позата

"Внимавайте да не станете жертва на онова, което аз наричам самоосакатяване - да прекарвате прекалено много време във вътрешен диалог за всичко, което не можете да направите. Това ще отслаби мотивацията ви и ефекта от практиката ви. Колкото повече останете свързан с усещането да бъдете в тази поза и да дишате в тази поза, толкова по-приятно и пълноценно ще бъде преживяването" - казва Ана Форест, основател на "Forrest Yoga".

4. Отидете на йога лагер

За да започнете ударно своята практика, отидете на йога лагер. Тъй като ще сте далеч от всички обичайни начини на ежедневието да отвлича вниманието ви, ще научите достатъчно само за два или три дни, за да постигнете голям напредък в седмичните си посещения на йога клас" - казва Ричард Фолдс, бивш президент на "Kripalu".

5. Дръжте ума си отворен

"Когато отидете на йога, дръжте ума си отворен. Опитайте да отключите своите неограничени възможности. И пийте вода" - казва Гуруатма Синк Калса, йога инструктор в продължение на 32 години.


Още теми от Спорт

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане