GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Изоставенa торпедна станция се превръща в център з...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Изоставенa торпедна станция се превръща в център за водни спортове в Балтийско море

Изоставенa торпедна станция се превръща в център за водни спортове в Балтийско море

Оригиналната сграда е била построена по време на Втората световна война в залива Пък. Тя е била използвана като наблюдателна кула и изследователски център, който разработвал торпеда. Скоро след това постройката била изоставена. Със своето уникално местоположение и достъпност само с лодка тя се оказала идеалното място за водни спортове и изследователски център, отличаващ се с чувство за уединеност и откривателство.

Планът на архитектите е да разширят съществуващата сграда, покривайки я с идентично второ ниво, което ще надгради платформата за наблюдение. Този нов куб ще създаде покрив над съществуващия двор. Съществуващата сграда ще бъде възстановена – с нови прозорци и вита стълба, която ще свързва новите и старите части.

Станцията ще бъде комфортно съоръжение със сауна, зона за съхранение и тераси, както и големи спални, в които ще ммогат да спят по осем души. На горното ниво ще има работна зона за изследователите, както и салон. Станцията ще се захранва с възобновяема енергия от вятърни турбини и слънчеви панели. Ще има резервоар за събиране на дъждовна вода, с която ще се поливат нейните градинки за зеленчуци и билки.

Изпълнението на проекта ще започне през 2016.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане