GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Изкуството да съблазняваш с ХРАНА...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Изкуството да съблазняваш с ХРАНА

Изкуството да съблазняваш с ХРАНА

Какво се случва със секса в свят, в който храната е претоплен полуфабрикат, сервирана в евтини пластмасови съдове, преглътната набързо и в движение пред телевизора или компютъра. Такова ли е интимното общуване днес?

Това е значима тема, по която много могат да говорят психолози и сексолози. Онова, за което аз предлагам да си поговорим днес, е ролята на храната в любовната игра и как ефективно да я използвате, за да приготвите наситена с чувственост вечеря за двама.

От незапомнени времена хората са прибягвали до различни трикове, магии, заклинания, вълшебни билкови отвари и тайни аромати, за да активират сетивата и да стимулират любовното желание за удоволствие. Днес повече от всякога се нуждаем от малко магия, защото забързаният, полувиртуален свят, в който живеем, е анастезирал сетивата ни със стрес, недостиг на време и задължения, а интимното общуване често пъти се превръща в механичен акт, задвижен от чаша силен алкохол, но лишен от чувственост и наслада. И тук идва храната... Kоя е тайната на това древно изкуство – умението да съблазняваш с храна? Макар остаряло и позабравено, то може да бъде възродено отново и приложено към всяка любовна вечеря. Достатъчно е да следвате 5 прости, но златни правила.

Правило №1: Създайте романтична обстановка

Ние, хората възприемаме света посредством пет сетива – зрение, слух, вкус, обоняние и допир.

Започнете със зрението, като създадете романтична обстановка. Независимо дали каните на вечеря мъж, с който желаете да имате интимни отношения или дългогодишния си партньор, с когото живеете заедно, създайте красива обстановка, различна от ежедневната. Подберете елегантна покривка, съдове и прибори за масата. Поставете ваза с живи цветя, пригответе свещи, които ще осигурят приглушена, кадифена светлина. Запалете ароматна лампа с етерични масла, които и ще наситят сетивата ви с чувствени аромати – ванилия, лавандула, пачули, портокал или ланг-иланг. Предварително изберете подходяща музика, която нежно да гали слуха и да засилва усещането за интимност.

Правило №2: Подберете подходяща храна

Обърнете внимание на избора на храна. Заложете на храни-афродизиаци. Повече за тях сме писали в бр. 2 от 2014 г. Съставете меню, което да включва за предястие крехки салати, в комбинация с артишок или аспержи, морски дарове като миди, стриди и октопод или малки хапки с хайвер. Основното блюдо може да е дива риба или паста с трюфели, а за десерт опитайте вариация на класическата, събуждаща желанието комбинация от шоколад и чили под формата на домашни трюфели, крем-мус или торта. Не пренебрегвайте подправките – билки и диви треви, които гъделичкат сетивата, възбуждат апетита и желанието. Изберете комбинация от риган, босилек, шафран, естрагон и дафинов лист, а в десерта добавете индийско орехче, канела и кардамон или бурбонска ванилия и лимонова трева.

Правило №3: Гответе заедно

Онова, което отличава любовната вечеря от всяка друга, е всичко, което се случва преди и след нея. Затова не започвайте вечерята със сядане на масата, а поиграйте заедно в кухнята. Оставете поне едно блюдо, което да приготвите заедно. Да нарежете заедно зеленчук или да подредите плато със сирена, докато "случайно" се докосвате, взаимно си поднасяте малки хапки за дегустация или позволявате на партньора ви да усети парфюма ви, докато леко се навеждате към него, за да му подадете някой прибор, е начин и двамата да се отпуснете и да се настроите за останалата част от вечерта.

Правило №4: Хранете се с всички сетива

Казват, че начинът по който се храним, е показателен за начина, по който правим любов. Има значение дали отнесено ровим в чинията си, поглъщаме набързо съдържанието й без да усетим вкуса й, или се наслаждаваме на всяка хапка, предвкусваме я, изследваме я с пръсти и устни, подушваме аромата й с полу-притворени очи, издаваме лек стон, докато вкусовете танцуват върху езика ни и докосват небцето. Затова най-важното правило за добрата вечеря е да се храните б-а-в-н-о и да се наслаждавате на храната си с всички сетива!

Правило №5: Превърнете десерта в любовна игра

Десертът винаги крие обещание за сладост и за удоволствие. Също като любовната игра. Защо да не съчетаете двете в едно? Намалете още светлината. Сервирайте десерта на дивана и сложете само един прибор. Помолете партньора си да затвори очи и поднесете до устните му малка хапка. Поискайте от него да опише вкуса, който усеща. А след това нежно приближете устни до неговите и го попитайте какъв е техният вкус. Продължете играта, като се храните взаимно един друг, редувате малки хапки десерт и целувки!Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане