GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Избелване на зъбите у дома...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Избелване на зъбите у дома

Избелване на зъбите у дома

Необходимите продукти за тази процедура са:

  • Сода бикарбонат (1 супена лъжица);
  • Сок от лимон или лайм (половин плод);
  • Нова четка за зъби.

За да избелите зъбите си, смесете в малка купичка содата бикарбонат и сока от лимон или лайм. По този начин ще се получи пастата, която да използвате за процедурата. Нормално е при смесването да има реакция между содата и сока, която включва съскане; тя отминава бързо и след това може да разбъркате сместа с четката за зъби, докато не достигне формата, която желаете. Измийте зъбите си с новополучената паста както бихте с нормална паста, и не пропускайте да изплакнете обилно с вода след това. Сместа има остър вкус, но за сметка на това е напълно безвредна в такова количество в случай на инцидентно поглъщане. Ако искате да избегнете използването на сока от лайм или лимон по някакви причини, можете да смесите содата с малко вода, удължавайки малко времето, в което ще се постигнат по-видимите резултати. Ако ви остане от пастата, може да намерите малка кутийка или друг контейнер, в който да я затворите, за да изчака следващата седмица. Този контейнер може да оставите в хладилника за най-добро съхранение.

Важно е да се запомни, че тази процедура не трябва се прави по-често от веднъж в седмицата, за да не се наранява защитния емайл на зъбите. Освен това хора с всякакъв вид шини е добре да изчакат шините да бъдат махнати, защото иначе е вероятно избелването да е неравномерно, което ще бъде видимо при махането на шините. Също е добре четката за зъби, която се използва, да е нова в началото на процеса и да бъде запазена само за тази паста, вместо да се използва и за останалото миене на зъбите. Хората с чувствителни венци трябва да бъдат внимателни при търкането, за да избегнат нараняване.

С този бърз и безобиден метод ще постигнете трайни и безвредни, но също истински и видими резултати към по-бялата си усмивка.

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане