GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Зелена Звезда / Земен ангел: Тейлър Суифт...

Любопитно

Зелена Звезда

Зелена Звезда

Земен ангел: Тейлър Суифт

1

Всички, които я познават, заявяват как Тейлър Суифт е толкова земна и естествена, че в нейното обкръжение можеш и да забравиш, че си в присъствието на може би най-известната и влиятелна звезда на планетата в момента, певица с повече от 60 милиона последователи в Twitter и над 140 милиона продадени албуми. Тейлър Суифт е носителка на 225 награди, сред които 7 награди Грами и 16 американски музикални награди, 11 CMA, 8 ACM, 34 Billboard Music Awards и една Brit награда. Всичко това - преди да навърши 26. За разлика от повечето суперзвезди, които нямат добри отношения със семействата си, Тейлър Суифт обожава родителите си и се отнася грижовно към тях. Грижи се и за двете си котки Мередит Грей и Оливия Бенсън, макар и те понякога да постъпват с нея типично по котешки. Неотдавна певицата разпространи снимка на краката си с внушителна драскотина на единия. "Браво, Мередит! - беше написала Суифт. Аз се опитвах да ти се порадвам, а сега ми дължиш 40 милиона!". С това певицата се подигра със слуха, разпространен седмица по-рано от медиите, че е застраховала краката си за 40 млн. Тя може да се похвали и със страхотни женски приятелства, което също не е типично за шоубизнеса.

Сред най-близките ѝ приятелки са моделите Джиджи Хадид, Карли Клос, Кара Делевин, певицата Селена Гомес, актрисата Ема Уотсън. Макар да имат типичните забавления за млади жени на тяхната възраст - постоянно си изпращат съобщения, ходят заедно на концерти, готвят заедно - е факт, че не могат да си подадат носа навън, без да бъдат обградени от папараци, интересуващи се преди всичко от личния им живот. До такава степен, че всъщност Тейлър Суифт наскоро сподели, че е напълно изтощена от клюките, които медиите пускат по неин адрес и обвини тях за много от любовните си неудачи.

Според нея медиите са повлияли на отношенията ѝ, пораждайки фалшиви митове и легенди за нея, фабрикувайки измислици, които й създали лоша слава. "Мисля, че медиите постъпиха с мен наистина нечестно през последните няколко години. Държат се така, все едно на мен не ми е позволено да излизам с някого просто за забавление или за да си създам нови преживявания или за да науча нов урок. Те ми "позволяват" да се виждам с някого, само ако това ще бъде продължителна, стабилна връзка. В противен случай ме наричат "мъжемелачка". Не мога да си поговоря с някого, без да ме обвинят, че го преследвам", оплаква се певицата.

Всички знаем как стоят нещата в шоубизнеса и как журналистите и публиката се оправдават взаимно един с друг, занимавайки се постоянно личния живот на звездите. "Публиката търси това!" и "Журналистите само за това пишат!" са често срещани "извинения". Непълноценността на едно такова съсредоточаване само в клюките е особено видна в случаи като този с Тейлър Суифт, за която не се знае наистина дали "преследва мъже", но за сметка на това е ясно, че прави изключително последователни усилия за подпомагане (и създаване) на каузи за спасяване на планетата и хората. Сред тях влизат проекти за достъп до обучение, каузи, свързани с правата на жените и опазване на дивата природа. На последните MTV Video Music Awards тя представи видеото към най-новия си сингъл Wildest Dreams, предоставяйки на феновете любовен сценарий, заснет сред настръхващата кожата красота на африканската джунгла. Живописният фон, както и някои от дивите "звезди" - лъвове, жирафи, слонове - които участват в клипа, определено направиха впечатление. Накрая на видеото се появява съобщение, че всички постъпления ще бъдат дарени за опазването на тази красота чрез организацията African Parks Foundation of America.

Фондацията е подпомагана от партньорски организации във Великобритания, Холандия и Америка, като всички те са фокусирани върху възстановяването, дългосрочното управление и опазването на петте главни парка в Африка. Инициативите им включват кампании против бракониерството, за опазване на местообитанията на дивите животни, ангажиране на местните общности в опазването и съхранението на местния див живот за туризъм. След трагичната смърт на лъва Сесил, решението на Суифт да помогне на организацията беше посрещнато с бурно одобрение от нейните фенове.

Това не е първият път, в който супер звездата показва, че освен красиво лице, има и златно сърце. През 2007 г. Тейлър Суифт лансира кампания за защита на децата от онлайн насилници. Тя обедини усилията си с губернатора на Тенеси Фил Брийдсън за борба със сексуалните престъпления в интернет. През 2008 г. певицата дари на Червения кръст в Сидър Рапидс, Айова – за да подпомогне жертвите на голямото наводнение, тя дари роклята си от бала на сайта DonateMyDress.org, която събра $1200 за благотворителност. През 2009 г. Тейлър Суифт взе участие в концерта на BBC Children in Need и дари £13,000 за каузата. През 2010 г. тя даде $500 000 за подпомагане на жертвите на наводнения по време на телевизионна програма по WSMV. Певицата взе участие в благотворителен концерт за жертвите на последните торнада в югоизточните американски щати през 2011 г. Концертът събра над $750,000. Същата година певицата дари $250,000 на благотворителната организация на футболния треньор от Алабама Ник Сейбан - Nick’s Kids за подпомагане на жертвите на торнада в Западна Алабама.

През 2014 г. Тейлър Суифт спечели наградата за най-неегоистична и раздаваща се зелена звезда заради подкрепата си на благотворителни каузи, свързани с правата на жените и достъпа на децата до образование. Ако продължава да твори добро със същата скорост, нищо чудно наистина да ѝ пораснат ангелски крила. Със сигурност те вече украсяват душата ѝ.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане