GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Зелени мениджъри ще съветват за устойчив бизнес на...

Бизнес

Новини

Новини

Зелени мениджъри ще съветват за устойчив бизнес на Зелени дни

Зелени мениджъри ще съветват за устойчив бизнес на Зелени дни

 

Час по-късно е официалното откриване от 11:00 ч. пред Паметника, където ще свири ученическият духов оркестър от гр. Вършец „Дефилир”.Презентация и игра с награди на Университетски ботанически градини започва в 11:30 ч. В 19 ч започват огнено шоу и викторина, организирани от Природен парк Странджа. На 11 май /неделя/ от 10:30 ч. е семинарът-беседа с проф. Валерия Фол „Предизвикателства пред опазването на природното и културното наследство”. На 12 май от Екологично сдружение За Земята ще изнесат лекция за градско земеделие и компостиране. Хор „Космически гласове от България” ще пеят на 13 май от 17:30 ч. Всичко това е само малка част от програмата на Зелени дни.

Любомир Попйорданов и Кирил Калоянов от БААТ разказаха за прагматичната насоченост на петите „Зелени дни” – да се чуят идеите за устойчиво развитие на българската икономика чрез биологично земеделие, устойчив туризъм и съчетаването на двете сфери на зеления устойчив бизнес (pro-biodiversity business). За тази цел ще работят най-вече две от събитията на Фестивала. Едното е Конференцията с международно участие на 9 май на тема: „Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес”, подкрепена лично от френския посланик. Другото събитие е новата инициатива „Зелени мениджъри” – хора с опит в бизнеса за устойчиво развитие, които ще консултират посетители, възнамеряващи да започнат такъв в три области: 1. Как да станем биопроизводители; 2. Как да направим зелена къщa за гости; 3. Как да станем планински водачи. В трите дейности организаторите представиха д-р Светла Николова от Агролинк – консултант биоземеделие и биопроизводство, Кирил Калоянов от БААТ – консултант зелени къщи за гости и Момчил Дамянов от Асоциация Планини и хора – консултант планински водачи.Специалните кредитни продукти на ПроКредит Банк (ключов спонсор на Фестивала) „Земеделски кредити” и „Зелена инвестиция” могат да се използват за старт в първите две сфери.

Елеонора Йосифова, мениджър изложители и фестивална програма разказа за клиентите и участниците тази година.Продукти и услуги на близо 40 изложители от цяла България, разпределени в 20 шатри пред Паметника на Съветската армия. Там ще са членовете на Българска асоциация за алтернативен туризъмсмного предложения за туризъм в зелени къщи, познати и непознати дестинации в страната.  Северозападна България е представена от общини в района на Природен парк Врачански Балкан”. От непознатите Мирково, Чавдар, Златица, към обичаните дестинации в Централна България от двете страни на Стара планина, като Троян, Габрово, Трявна, Казанлък. Още Родопите и района на Рила, чак до Черно море с Природен парк Странджа и дестинацията за масов туризъм, която търси по-различен имидж –Поморие. Традиционно щанд има и Столична община, представяща възможностите за туризъм в града и района, както и Министерство на икономиката и енергетиката, което представя България като туристическа дестинация за българите. За първа година ще се представят и възможности за уелнес туризъм. Успоредно с множеството идеи за туризъм ще можете да си купите натурални и био продукти храни (мед, билки, зърнени и млечни продукти и други), чай и други здравословни напитки, чиста козметика за малки и големи, дървени играчки, бебешки и детски продукти, пособия за здравословно хранене и начин на живот. Сред изложителите ще срещнете и представители на сдружения за опазване на околната среда и устойчиво развитие – Българско дружество за защита на птиците, Българска фондация „Биоразнообразие”, WWF – България, Екологично сдружение „За Земята и други. Подробна информация за изложителите и програмата на петите „Зелени дни” можете да намерите на www.zelenidni.com.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане