GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Новини / Зелени дни събраха бизнеса на чистата храна и усто...

Бизнес

Новини

Новини

Зелени дни събраха бизнеса на чистата храна и устойчивия туризъм

1 2 3

За първи път в конферентната история на България хора производители на чиста фермерска храна, оператори в устойчивия туризъм и гости експерти обмениха опит и идеи, обсъдиха проблемите и възможностите пред тези така перспективни за България сфери.

Конференцията започна с изпълнение на Химна на Европа от хора на 20-то ОУ „Тодор Минков”, София. Приветствие към участниците отправиха Н.Пр. Посланика на Франция Ксавие Лапейр дьо Кабан и зам.министър Бранимир Ботев от Министерство на икономиката и енергетиката. Презентациите бяха разпределени в три панела: „Биологично земеделие и производство”, „Устойчив туризъм” и „Проблеми пред зеления устойчив бизнес”. Модератор беше журналистът Любомир Бояджиев. Публиката включваше преподаватели, докторанти и студенти от пет български университета, предприемачи и експерти в биоземеделието, туризма и устойчивото развитие. От Българското дружество за защита на птиците и Фондация „Биоселена” осигуриха био бюфет по Българо-Швейцарският проект „За Балкана и хората”, а в самия край на конференцията бяха дегустирани вина на изба Вила Юстина. Минерална вода беше предоставена от фирма „Ком”.

Залата беше пълна и публиката остана много доволна от лекторите и конферентната програма, макар че не остана много време за дискусии. Запазилият се до самия край интерес към програмата на Конференцията показа, че е налице осъзната нужда от медийна трибуна по тези въпроси и от консолидация на пионерите в зелените устойчиви бизнес практики. Така силно пропагандирания рестарт на икономиката на България може би трябва да започне именно оттук, чрез  приоритетно насърчаване на биопроизводството, устойчивия туризъм и интелигента политика в полза на интегрирано местно развитие. Срещата на двата бизнес сектора е един от възможните ключове за излизане не само от икономическата, а и от политическата и демографската криза в страната ни. Затова възнамеряваме да  продължим с конференциите, както и с инициативата „Зелени мениджъри”. Последната се прави за първа година, като в нея се включиха 25 души, получили консултация в сферите на биопроизводството, устойчивия туризъм и планинското водачество. Съвсем не малко хора като за първа година и най-вече предвид усложнените медийни условия заради изборите за Европейския парламент.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане