GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Здравословни гофрети...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Здравословни гофрети

Здравословни гофрети

Рецепта:

130 г брашно от елда

80 г оризово брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. хималайска сол

2 яйца

4 с.л. масло или кокосово масло

200-230 мл вода

50 г сирене, по желание за солен вариант

Приготвяне:

1. Включи гофретника да загрява.

2. Смеси сухите съставки – брашно, бакпулвер и сол.

3. Добави яйцата и разбъркай.

4. Разтопи маслото, добави и разбъркай.

5. Добави сиренето и разбъркай добре.

6. Започни постепенно да добавяш водата като бъркаш сместа. Трябва да се получи гъсто и лепкаво тесто, не прекалено рядко като за палачинки, защото гофретите ще се разливат прекалено много. По-добре да сложиш по-малко вода, отколкото да прекалиш. Пробвай първо с 200 мл вода и ако е малко, добави още.

7. Сипи 100 мл (1/2 чаша) от готовата смес в центъра на гофретника и затвори, без да разстилаш. Печи 8 минути, може да има разлика във времето за печене при различните гофретници, пробвай и прецени колко са достатъчни. При мен гофретите са готови на 6-тата минута, но за да придобият по-хрупкава коричка, ги оставям още 2.

Вкусни са както топли, така и студени. За да ги запазиш хрупкави, не ги прибирай в затворен съд и консумирай веднага.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане