GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Наръчник за родители / Здравето – подарък от родителите ...

Любопитно

Наръчник за родители

Наръчник за родители

Здравето – подарък от родителите

Здравето – подарък от родителите

Всичко започва от родителите – те дават пример на децата си и могат да ги научат да се грижат за себе си с личен пример. Здравите семейства правят здрави деца. Важно е да се подкрепя здравето на детето, като се започне със здравословни храни, различни навици за активност и спорт, и генерално отношение към личното здраве. Децата учат за света в началото основно от връзката си с родителите си, което им дава шанс да научат себе си на най-здравословните навици, които да предадат и на децата си чрез добрия пример.

Добро начало е в диетата на децата да се включи разнообразие от плодове и зеленчуци. В тях се съдържат всички витамини и минерали, които ще помогнат на децата за физическото и психическото им развитие. А те подражават на родителите си, така че ако не следват собствените си съвети и децата няма. С обща семейна диета, която да включва най-разнообразни плодове и зеленчуци, готвенето може да бъде обща и забавна дейност, която да води до полезни и вкусни резултати. Според проучвания децата се привличат от ярки и цветни обекти, така че изборът на плодове и зеленчуци може да бъде съобразен с това, а ако са нарязани в различни форми и размери, децата ще ядат с още по-голямо желание полезните храни. Такива малки креативни решения в кухнята могат да променят целия живот на детето.

Това е една от най-важните части на здравословното ядене всъщност – креативността. С цяла индустрия, която работи, за да рекламира вкусни и добре изглеждащи, но вредни храни, креативността в кухнята може да е границата, която да спаси детето от живот, изпълнен с бърза храна. Както за родителите е важно как децата им се чувстват от гледна точка на безопасност или самочувствие, така и здравето трябва да бъде приоритет и отговорност.  

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане