GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Душа и Тяло / За по-щастлив живот: опитвайте нови неща ...

Здраве

Душа и Тяло

Душа и Тяло

За по-щастлив живот: опитвайте нови неща

За по-щастлив живот: опитвайте нови неща

Нашите навици са като удобна домашна дреха - комфортни, познати и лесни за обличане, но едва ли се чувстваме на върха на енергията и щастието си, когато ги носим. "Много често ние се придържаме към познатото, дори когато то ни изморява, просто защото се чувстваме в по-голяма безопасност, отколкото когато пробваме нещо ново" - казва психоложката д-р Кейт Спаркс. Ако се осмелим да приложим нов подход към живота, може да се окаже, че той ще отговаря повече на мечтите ни - като освен това ще сме по-здрави и с по-стегната фигура. Тъй като наближаващата пролет е символ на обновлението, може би сега е моментът да опитаме. Ето някои от идеите на д-р Спаркс:

 

Присъединете се към клуб

"Ако решите да направите само една промяна, нека е тази" - казва д-р Спаркс. "Ще се срещнете с хора с най-различни професии и хобита, които не сте си представяли, че могат да съществуват." Всяка група от хора, събрана на някакъв принцип, различен от работата - от езиков курс до клас по зумба - може да предложи нов поглед към света.

 

Казвайте "Да"

Много често четем как невъзможността да казваме "Не" е в основата на всичките ни проблеми, но понякога може да се окаже точно обратното. Д-р Спаркс съветва да опитаме да казваме "Да" по-често - особено когато се отнася до занимания, от които по принцип бихме се отказали поради различни "разумни" причини. Така че следващия път, когато получите покана за парти, на което познавате само един човек, за разходка в планината или за посещение на екзотичен ресторант, просто кажете "Да". Дори да не се окаже толкова зашеметяващо, преживяването ще ви осигури интересна история за разказване.

 

Подарявайте преживявания

Вместо да подарявате вещи за рождените дни на приятелите си, организирайте преживяване, на което знаете, че ще се насладят. Присъединете се към тях в приключението - независимо дали става дума за скокове с парашут, дегустация на вино или лудо забавление с блъскащи се колички.

 

Учете се от децата

Ако имате деца, можете да ги научите на много неща, но и да вземете уроци от тях. Ако играете с тях повече, ще сте по-близки и ще можете да погледнете на света с детски и любопитни очи. "Трябва да заглушим "възрастния" си ум, който ни казва да се чувстваме глупави или смешни, когато играем, и да се наслаждаваме повече на момента" - казва д-р Спаркс.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане