GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Защо са полезни черешите?...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Защо са полезни черешите?

Защо са полезни черешите?

Черешите са богати на провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, желязо, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор. Те активизират обменните процеси, подобряват работата на мозъка и оказват общо укрепващо действие на организма.

Защо са полезни:

Тези сладки, сочни и изкусителни плодове съдържат редица полезни за здравето вещества.

Антоциани  - Тези растителни багрила намаляват окисляването на „лошия“ (LDL) холестерол и предотвратяват развитието на сърдечносъдови заболявания.

Рутин – Той подсилва полезното действие на витамин С и се смята, че поддържа здравето на вените и капилярите.

Хлорогенова киселина – Това фенолно съединение може да противодейства на токсините от околната среда.

Цианидин – Това е вид антоциан и противодейства на възпалителните процеси.

Черешите и вишните са с богато съдържание на антиоксиданти и могат да помогнат при болка в мускулите, срещу диабет, дори да стопят мазнините в областта на корема.

Калий - Той е особено полезен за регулирането на кръвното налягане. Намалява риска от хипертония.

И още: Черешите помагат и при анемия, тъй като обогатяват организма с желязо. Те са полезни още при артрит, подагра, ревматизъм, защото съдържащата се в тях салицилова киселина притежава обезболяващо действие. В черешите има много целулоза, която помага при дисбактериоза на червата. Плодът подобрява перисталтиката и е ефективен при запек.

Детоксикираща диета с череши

Детоксикиращите режими на хранене са бърз и лесен начин да очистите тялото си от токсините и да се избавите от 2 килограма. Средната продължителност на една такава монодиета не би трябвало да превишава 4 дни, като след нея е много важно периодът на захранване да продължи поне 8 дни. Най-добре е, когато започвате очистителна диета с череши, да си приготвите малки порции, които да хапвате през целия ден на интервали от 2-3 часа. Не забравяйте да пиете много вода – минимум 2 литра на ден.


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане