GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Супер храни / Защо е полезно мангото?...

Вкусно

Супер храни

Супер храни

Защо е полезно мангото?

Защо е полезно мангото?

От здравословна гледна точка мангото съдържа много високи количества антиоксиданти, които защитават тялото от рак на дебелото черво, на гърдата, на простатата и от левкемия. Освен това витамин С, плодовият пектин и фибрите намаляват нивата на лошия холестерол. Когато е прясно, мангото е богато на калий, който спомага за контрола на сърдечния ритъм и кръвното налягане в организма ни.

Листата на мангото също не изостават по качества – продължителната консумация на чай от листа на манго спомага за регулирането на нивата на инсулина, с което облекчава състоянието на диабетиците. Заради високите си съдържание на витамин А мангото подобрява здравето на очите – за избягване на сухотата и подобряване на зрението.

Мангото също има превантивни свойства, защото засилва имунната система с комбинацията си от витамини и каротеноиди. В китайската медицина плодът се използва и за предотвратяване на появата на камъни в бъбреците. Освен това, заради високото си съдържание на желязо, то предотвратява и анемия.

Когато става въпрос за външния ни вид, мангото отново идва на помощ: ако използвате манго за кожата си, то ще отпуши порите ви и ще ги изчисти, а с витамините ще добавите нова свежест и еластичност на кожата си. Ако го ядете, многото витамини, минерали и хранителни вещества ще ви засищат бързо, докато фибрите ще помагат на метаболизма ви, като горят допълнителни калории – комбинацията от двете води до по-лесно отслабване!

И не на последно място, да не забравяме, че мангото неслучайно се нарича плод на любовта – то спомага за регулиране на сексуалните хормони и увеличава сексуалния нагон и при мъжете, и при жените! 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане