GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Заснеха 100 космически селфита...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Заснеха 100 космически селфита

1 2

Мисията Space Selfie насочва вниманието към защитата на околната среда.

В рамките на проекта Mission to the Earth беше изстрелян специален балон с обиколка 9,4 метра на височина 30000 метра в стратосферата над Япония. Балонът е направен от гума и е снабден с Charge Coupled Device (CCD) камера, която заснема селфита по своя път нагоре.

Brother покани хората по света да качат фотографии на своите лица на микросайта Mission to the Earth, за да станат част от мисията и да получат селфи Земята като фон. От получените 808 фотографии бяха избрани 100 печеливши на случаен принцип, които да станат част от мисията, насочена към околната среда.

Докато балонът се изкачва до стратосферни височини, фотографиите се прожектират върху мини модел на астронавт за получаването на „междузвездно“ изображение на космическото селфи.

За да завърши космическата сцена, CCD камерата засне изгледи и видео клипове от стратосферата, които бяха съхранение на SD карта, върната обратно на Земята при прибирането на балона.

Прожектираните космически селфита от стратосферата бяха качени на микросайта Mission to the Earth, където хората могат да видят персоналното си присъствие в космоса.Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане