GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Зарядно ще зарежда телефоните ни за секунди...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Зарядно ще зарежда телефоните ни за секунди

Зарядно ще зарежда телефоните ни за секунди

Видео, разпространено от компанията, показва зарядното устройство в действие.

То използва биологични полупроводници, направени от естествени органични съединения – „пептиди”. Това е вид биологичен полимер.

Пептидите са малки вериги от мономерни амино-киселини. Най-малките от тях с двойните пептиди – дипептиди, където две амино-киселини са свързани с една пептидна връзка; има и трипептиди, тетрапептиди и т.н. Полипептидите са дълги, нразклонени пептидни вериги, наричани още биологични олигомери или полимери.

Подробности около органичната технология не се съобщават. Това, което е ясно, е  че чрез новото устройство бъдещите модели на iPhone ще се зареждат за 30 секунди, а устройства като MacBook и iPad – за няколко минути, предвид по-големите им батерии.

Създаденият прототип е колкото зарядно за лаптоп, но StoreDot обещава да намали размерите му. Очаква се цената на подобно устройство да бъде не повече от $30, а комерсиалното производство ще започне късно през 2016 г.

Представете си свят, където барове, хотелски стаи, ресторанти и апартаменти са оборудвани с подобни зарядни, пише Уол Стрийт Джърнъл. Това би било една истинска революция в начина, по който ползваме електронните устройства.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане