GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Започна приемът на заявки за Фолклорен конкурс „Ро...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Започна приемът на заявки за Фолклорен конкурс „Рожен“

1

Желаещите да участват в тазгодишния Фолклорен конкурс „Рожен“ вече могат да подадат своята заявка за участие. Събитието е част от Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“, който ще се проведе в Родопите от 15 до 17 юли. И тази година Съборът ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на животни, на месни и млечни храни, конни състезания и атракции, разнообразни детски събития, народни веселби и нестинари.

Фолклорният конкурс е за непрофесионални народни певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи и обреди, оркестри и ансамбли от цялата страна. До участие се допускат и чуждестранни състави и индивидуални изпълнители на български фолклор, а заявки могат да бъдат подавани до 15 юни ще се приемат. Над 10 000 изпълнители от всички краища на България се очакват това лято на Рожен. Заради големия интерес, сцените, на които ще се изявяват самодейците, ще бъдат увеличени от четири на пет.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“, в партньорство с община Смолян и община Чепеларе и има амбицията да се утвърди като най-мащабния форум на българския дух, традиции и фолклор. Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване и беше посетено от над 350 000 души.

Статут, регламент и заявки за участие в конкурса можете да видите на www.smolyan.bg и на www.rozhen.bg.

 


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане