GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Залесяваме поречието на Железнишката река в събота...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Залесяваме поречието на Железнишката река в събота

Залесяваме поречието на Железнишката река в събота

Залесяването ще се състои в събота, на 07.11.15г. от 9.30 ч. Това е проект на Парк Витоша за подпомагане на крайречните екосистеми, като Зеленият Отбор е доброволчески сътрудник на мероприятието.

Ако вали силен дъжд или сняг, акцията ще се отложи за 14 ноември. Всеки, който се включи в събитието чрез Фейсбук ще види съобщение на страницата на Зеления отбор.

Желаещите да помогнат следва да си носят дрехи според прогнозата за времето /по възможност непромокаеми обувки, може да се наложи преминаване на реката/, храна и позитивното настроение.

До мястото на залесяването се стига чрез автобус 69 и 98, които спират в с. Железница. От там пътят до сборния пункт е около 30-40 мин. Тези, които предпочитат да отидат с автомобил, могат да вземат със себе си други активисти. За целта ще бъде публикуван формуляр, който да даде възможност за коопериране.

Който може, е добре да си вземе предпочитаните инструменти за работа – здрава права лопата, кирка, мотика и тъпа тесла за разкопаване.

Ще се засаждат 400 броя контейнерни фиданки Зелена елша край Железнишка река и 400 броя контейнерни фиданки Планински ясен край Куртова река.

Акцията е чат от проекта на Зеления отбор за залесяването на 1 милион засадени дървета без финансови, политически и лобистки подкрепи. До сега са засадени около 50 000 дървета, всичко само от доброволци. Надеждата на организаторите на залесяването за тази събота е да се съберат около 80-100 сигурни и сериозни човека.Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане