GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Заводът за био-третиране на отпадъци е обработил н...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Заводът за био-третиране на отпадъци е обработил над 11 хил. тона зелени отпадъци

Заводът за био-третиране на отпадъци е обработил над 11 хил. тона зелени отпадъци

От началото на тази година работят компостиращите инсталации за зелени и биоотпадъци на завода. До сега са преработени общо 3057 тона био отпадъци и 8244 тона зелени отпадъци. От тези отпадъци се прави компост, който се използва за зелената система на София. Произвежда се и електричество.

Заводът за механично-биологично третиране на отпадъците е част от проекта „Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община”, който се реализира по ОП „Околна среда” 2007-2013. По време на „проверка“ на място кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че работата по строежа върви по график.

Инсталацията на механично-биологично третиране (МБТ), която е втората фаза на проекта, съдържа 5 сгради. Всички те се строят в момента, посочи също кметът Фандъкова. Цялото оборудване за завода е поръчано и се произвежда. Очаква се до Коледа да бъдат покрити 3 от сградите, а по другите 2 да има съществен напредък. Независимо от спрените средства по Оперативна програма „Околна среда” Столична община продължи да изпълнява проекта, каза също кметът.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане