GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Жена преобрази стар автобус в уютен малък дом...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Жена преобрази стар автобус в уютен малък дом

1 2

Стефани Адамс започнала своя проект „Малък дом от автобус“ чрез закупуването на стар училищен автобус за 2125 долара от онлайн търг. Моделът е от 2000 г., дизел, с 98 хиляди изминати мили (157 хил. км) и се движел съвсем добре, докато го карала от Тенеси до дома на приятеля си. Въоръжена с помощта на приятелите си и двете си дъщери, Стефани започнала да премахва елементите от интериора на да добавя всякакви удобства, типични за един нормален дом.

Винаги е изненадващо да се види колко малко място му трябва на човек за най-важното от ежедневния живот! Жилищната площ на Стефани е място, където нещата имат двойна роля: диванът се разтяга и става кът за спане за дъщеря й, а масата служи и като бюро и развлекателен център; всичко е красиво оформено с декор и някоио лични „щрихи“. Кухнята включва „месарски“ плот, спестяващ пространството „рафт“ за бурканите, където те за завинтени под шкафовете за съхранение, хладилник, готварска печка и пералня със сушилня. Спалнята на Стефани е оборудвана с много гардеробно пространство и естествена светлина. Най-изненадващ е размерът на пространството за съхранение в банята. Всичко това е гарнирано с компостираща тоалетна.

Стефани продължава да пише в своя блог за това как живее в готовия си мъничък дом. Като изключим някои електрически проблеми и приспособяването към по-малко място, тя казва, че намира „неочаквани количества спокойствие“ в това да се изключи от забързаното ежедневие на околния свят.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане