GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Електрическата едноколка Ryno на път към пазара...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Електрическата едноколка Ryno на път към пазара

Електрическата едноколка Ryno на път към пазара

Може би след не много време ще приемаме за нормално и всяко едноколесно превозно средство като разработката на инженера-предприемач Крис Хофман, който разработи персонално транспортно средство с едно колело на име Ryno. Сега то вече има и своя електрическа версия и тя е на път към пазара.

Странното превозно средство влиза в продажби от следващата година. Ryno има седалка, кормило, крака и амортисьори, но само едно колело, широко 25 инча. Това „неидентифицирано“ превозно средство поддържа своя баланс благодарение на жироскопи.

Тежи 72,5 кг и може да вози до 113 кг. Има свалящи се SLA батерии, които му позволяват до 16 км пробег, но максималната скорост е определена на 16 км/ч.

Няма нужда от газ, за да се върви напред, или от спирачка – достатъчно е човек да се приведе и сензорите ще си свършат работата. Допустим е максимален ъгъл от 15% напред или назад.

Батерията може да се сменя или презарежда за 4,5 часа. Ryno ще бъде произвеждан ръчно в САЩ и първоначално ще бъде пуснат на пазара в малки количества.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане