GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко парфюмите разчитат на пикантни подправки...

Любопитно

Еко тенденции

Еко парфюмите разчитат на пикантни подправки

Еко парфюмите разчитат на пикантни подправки

Голяма тема в съвременната парфюмерия е не само постигането на конкурентен парфюм с невероятно ухание, а етичният произход на съставките. Проблемът е, че екологичните парфюми имат по-нетрайни и семпли ухания от останалите. Стандартно създателите на натурални парфюми имат по-малък асортимент от аромати, тъй като разполагат с по-ограничен брой сурови материали.

За разлика от розата и жасмина, някои цветя нямат ароматни масла, които могат да бъдат извлечени по естествен път, което налага конвенционалните производители на ухания да ги пресъздават по синтетичен път. Мускусът, който се използва в много от традиционните парфюми, също е лабораторно произведен. Без тези синтетични продукти в микса, натуралните ухания са неустойчиви и летливи.

Тук на помощ идват различни подправки. Ванилията и канелата са преекспонирани в козметиката, затова производителите се опбръщат към по-остри подправки и загърбват сладкарството. Компании използват ямайски подправки като например плод на бахар, който придава интензивност и пикантност на онова, което в противен случай би било мек аромат. Други пък комбинират ухание на кедър с мента и мащерка за незабравимо ухание. Цвят от круша и пачули пък са поръсени щедро с червен пипер в нов продукт за 2016. Мъжките еко парфюми залагат на лимонова трева и джинджифил за "вкусен" аромат.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане