GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Еко къщи от глина, дърво и соя за чувствителни кли...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Еко къщи от глина, дърво и соя за чувствителни клиенти

1 2

Трудно е да си представим, че някой няма да се чувства добре и по-здрав в къща като тази. Компанията "Superkül" създава домове за клиенти, чувствителни на тема грижа за околната среда и здравословен живот. Къщите са изработени от материали, които предварително се тестват върху всеки индивидуален клиент за негативни реакции, каквито се получават от контакта с много пластмасови материали.

Рециклираните материали много често също дават негативна реакция, така че, когато се налага да се използват такива, те се поставят от външната страна на панелите, за да не влизат в контакт с обитателите.

Всички стени са от дърво или глинени мазилки, които са 100% естествени и са направени от патентована смес от пясък и инертна глина, чийто произход е изцяло американски.

Като се изключат няколко рафта, компанията се опитва да елиминира хоризонталните повърхности, които събират прах. Носещите стени се изработват от инертни циментови блокове, които потискат растежа на гъби и плесени. В конструкцията на подовете има материал, който се произвежда от соя, а необработена коприна и коноп служат за завесите


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане