GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Еко ботуши за пролетен дъжд...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Еко ботуши за пролетен дъжд

Еко ботуши за пролетен дъжд

Канадска компания създаде етични ботуши за пролетните дъждове с функционален дизайн. Вдъхновените от швейцарския минимализъм ботуши са произведени в Шри Ланка и насърчават самодостатъчността на слабо развитите страни чрез инвестиции в уменията и занаятите на живеещите там хора. Процесът по създаването на ботушите включва минимум 20 различни операции и всичко е ръчна изработка.

"Нашите ботуши са произведени от естествен каучук от избрани гори в Шри Ланка, което гарантира, че са отговорни към околната среда, устойчиви и обществено полезни" - казва говорител на компанията "Alice + Whittles". "Ние даваме премия за всеки килограм каучук, който използваме. Тя се използва за подобряване на условията за работа и живот на местните общности, чието оцеляване зависи от състоянието на горите" - добавя той.

Благодарение на усилията си, компанията успява да даде на работниците закуска и обяд, транспорт до и от работа и достъп до заеми за жилища, образование и заболявания.

"Освен да спасяват хората в силен пролетен дъжд, нашите ботуши се борят с нечестните закони на масовата модна индустрия. Произвеждаме модни аксесоари, които имат в себе си повече от своя цвят и кройка" - казва говорителят на компанията.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане