GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Еко тенденции / Екологични аксесоари за баня...

Любопитно

Еко тенденции

Еко тенденции

Екологични аксесоари за баня

Екологични аксесоари за баня

Аксесоарите в банята влизат постоянно в контакт с кожата на тялото, ръцете и лицето. Затова е важно да съдържат колкото по-малко химия е възможно. Ето как да облагородите банята си е екологични аксесоари, които са по-добри както за природата, така и за вашата кожа.

 

Кърпи за баня

Купувайте продукти, които са плод на справедлива търговия. Тези продукти са произведени в бедните страни от производители, които са били добре заплатени за своя труд и са вложили в продукта цялото умение и масторство, на което са способни. Органични кърпи, оцветени с естествени багрила, ще придадат атмосфера на вашата баня.

 

Устойчиви влакна

Памучните кърпи могат да се заменят с бамбукови в наши дни. Бамбуковите нишки създават добре абсорбиращи влагата кърпи, които са по-меки и луксозни от обикновения памук. Така ще можете да сте сигурни, че ползвате нещо, което е екологично чисто, и да се поглезите в същото време. Постелките за баня могат да са от същия материал.

 

Устойчиви сапунерки

Можете да изберете екологични сапунерки, чашки и т.н., като ги купите от биоразградима пластмаса, обикновено произведена от царевица. Можете също да се спрете на такива от рециклирано стъкло, кокосови черупки или твърда дървесина. Течният сапун може да разпределите в стъклени бутилки с помпа.

 

Кошове за пране от бамбук и ратан

Кошовете за пране могат да бъдат направени от ратан, а закачалките за кърпи - от бамбук или рециклирана дървесина. Има хубави постелки за баня от корк и тикови летви.

 

Органични завеси за душ

Завесата за душ може да бъде направена от органичен памук, лен, коноп и дори бреза. Има компания, която изработва завеси за баня от рециклирани стари билборди. Конопът обикновено е по-силен от памука и лена и по-устойчив на мухъл и плесен.

 

Зелени препарати за почистване

Използвайте зелени органични препарати за почистване на банята. Можете да се спрете и на тоалетна хартия, изработена от рециклирани материали.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане