GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Ексклузивно / Моята лична история / Една лична история на Пламена Михайлова...

Ексклузивно

Моята лична история

Моята лична история

Една лична история на Пламена Михайлова

1

Винаги сме били на мнение, че е по-добре да изплащаш жилище, отколкото да живееш под наем. Но щом ще си вземаме жилище, то трябваше да е достатъчно голямо и за бъдещите ни деца. Т.е. години наред си повтаряхме, че щом имаме малко по-високи доходи, ще изтеглим ипотечен кредит и ще си купим собствено жилище тук, в София. Но това време все не идваше и живеехме в двустайна квартира на място в столицата, което ни беше доста удобно като локация.

Имаме роднини, които живеят по Искърското дефиле, на 80 км от София. Повечето млади хора във въпросното село (което за мен е най-красивото в България – Зверино) работят в столицата. Всяка сутрин и вечер пътуват. Влакове има често, разстоянието се минава за час и петнадесет минути. Отидохме им на гости и просто останахме без думи. Планините, спокойствието, природата… Осъзнавахме, че щом се завърнем в столицата, сивият град отново ще ни погълне. За нас се превърна в мечта – ако спечелим от тотото, да заживеем там или на подобно тихо и живописно място.

Върнахме се в София и аз реших да проуча спечелването от лотарията ли е единственият начин да се доближим до тази наша нова мечта. Открих, че най-близкото село по Искърското дефиле е едва на 15 км от столицата. Като хора, които почти винаги сме живели на пешеходно разстояние от работата си, това разстояние ни изглеждаше плашещо и доста неудобно. Но плюсовете надделяха над минусите. Тази седмица си купуваме нова голяма триетажна къща с двоен гараж и немалък двор. Този имот ни струва колкото двуетажен апартамент в София. Вече от почти месец живеем там. От къщата до работата ми, която е на другия край на столицата, стигам най-много за час и половина с влак и метро. В момента съм със счупен крак, така че вероятно мога да мина същото разстояние и по-бързо :-D. С кола стигам до работата ми за около 45 мин. Просто в южния край на София няма трафик.

Сега всяка сутрин, като се събудя, през прозорците си гледам само Балкана. Неописуемо е. Някои дни може стресът през деня да ми идва в повече заради работа или лични проблеми. Но щом се прибера, гледките, звуците, самото място ми помагат да се отпусна и да забравя проблемите си, макар и за малко. Нямам търпение скоро да отглеждам деца в подобна среда.

Купила съм си пролетни цветя и съвсем скоро ще започна да ги садя. Още откакто бях на квартира, всичките си цветя торях с органична био тор. Сега дори съм си намерила ферма за червеи в околността, откъдето да си купувам био тор в големи количества. Препаратите, които ползваме са напълно органични. Дори за перилен препарат използвам сапунени ядки. В края на тази седмица ще окача и храна в двора за дивите птички.

Бих се радвала ако и вие ми дадете идея за рецепта за зимна храна на диви птици. С две думи, този живот ми харесва. Оказа се, че е доста лесно достижим. Преходът и решението за подобна промяна са трудни. Но плюсовете определено надделяват над минусите.

 


Още теми от Ексклузивно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане