GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Възобновяеми енергийни източници / Европейската инвестиционна банка наля нови 50 млн....

Бизнес

Възобновяеми енергийни източници

Възобновяеми енергийни източници

Европейската инвестиционна банка наля нови 50 млн. евро в зелена енергия

Европейската инвестиционна банка наля нови 50 млн. евро в зелена енергия

Банката обяви, че е инвестирала 50 млн. евро в Glennmont Partners - предприятие, което се отдели от BNP Paribas Clean Energy Partners и има за цел да набере дългосрочнен капитал, за да го инвестира в алтернативни енергийни проекти като например вятърни генератори, енергия от биомаса, соларни паркове и малки ВЕЦ системи.

Сделката следва решение от страна на ЕИБ по-рано тази година да приеме стандарт за нивото на емисиите, за да се гарантира, че нейните инвестиции са в съответствие с целта на ЕС за намаляване на емисиите на парникови газове с 80 процента до 2050 година.

Банката заяви, че най-новата инвестиция е част от плана й да съсредоточи кредитната си дейност по проекти, свързани със зелена енергия.

Коментирайки сделката, Джуст Бергсма – главен изпълнителен директор на Glennmont – посочи, че фондът споделя тази цел на ЕИБ за насърчаване на устойчивите и сигурни източници на енергия, като в същото време предоставя последователна доходност и дългосрочно увеличение на капитала на инвеститорите.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане