GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Домашно подхранване на косата...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Домашно подхранване на косата

Домашно подхранване на косата

Ако искате да се погрижите за косата си у дома, трябва да се погрижите първо да сте избрали правилните продукти за нея. В зависимост от това дали косата ви е суха, дълга, къса и т.н. изобилието от продукти на пазара ви позволява да намерите най-точните съставки за личните си нужди. А ако предпочитате да сте сигурни какво има в продукта, който използвате, можете да си направите сами балсам – една препоръчана рецепта е за балсам, направен от банан и авокадо.

За целта смесете 1 авокадо, половин чаша кокосово мляко, 1 яйце и половин банан в блендер. Добре смесения продукт се използва както закупен от магазина балсам за подхранване и заздравяване на косата.

Всяко подхранване на косата започва с изчистване – след като откриете правилните продукти, постарайте се да я измиете внимателно с вода и с шампоан, който да почиства, но и да е нежен със скалпа и косъма. Избягвайте да използвате продукти, които съдържат сулфати, защото те могат да повредят косата.

Веднага след измиването е време за подхранването. Нанесете избрания от вас балсам внимателно, по цялата продължителност на косъма от корените до връхчетата. Не се притеснявайте да сложите и повече с идеята да покриете всяка част от косата си внимателно. Недейте да измивате веднага след това! Сложете си шапка за баня и оставете така главата си поне 10 минути, за да има време балсамът да подейства. Прочетете указанията – някои балсами работят по-добре при загряване, за което може да използвате сешоар на ниска температура (за да не разтопите шапката си за баня).

Измийте балсама с хладка вода – това ще накара косата ви да изглежда копринена и подхранена. Използвайте кърпа търпеливо и внимателно, за да попиете косата си колкото се може повече, преди да я сушите – добре е дори да задържите кърпата на главата си за известно време.  

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане