GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Домашна гранола...

Вкусно

Рецепти

Домашна гранола

Домашна гранола

Рецепта:

  • 5 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. ядки и семена по избор
  • ½ ч.л. канела 
  • 1 ч.ч. кленов сироп или мед
  • ½ с.л. сисамово олио или друго олио с неутрален вкус
  • ½ ч.ч. стафиди (или други сушени плодове по избор)
  • ½ ч.ч. сушени червени боровинки
  • ½ ч.ч. годжи бери

Приготвяне: 

Загрейте предварително фурната на 180ºС. Покрийте голяма тавичка за печене с хартия за печене

В голяма купа, смесете овесените ядки, семената и ядките, канелата, олиото и кленовия сироп. Изсипете сместа в тавичката и печете 20 мин., като разбърквате от време на време. Намалете огъня до 135ºС и печете още, докато гранолата покафенее равномерно.

Извадете от фурната и добавете стафиди, сушените червени боровинки и годжи берито. Оставете да се охлади до стайна температура и след това прехвърлете в херметически затварящ се съд и съхранявайте в хладилника.

Поднесете с кисело мляко или ядково мляко. Също подхожда на мляко с горски плодове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане