GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Домашен уют с подръчни средства за Коледа...

Здраве

Интересно

Интересно

Домашен уют с подръчни средства за Коледа

Домашен уют с подръчни средства за Коледа

Бъдни вечер и Коледа вече чукат на вратата. Ето няколко идеи как да извлечете максималното от подръчните средства, с които разполагате у дома покрай приготовленията за празничната трапеза и украса.

1. Домашни аромати

Направете свои собствени естествени ароматизатори за "коледен" въздух. Изберете ароматно масло по ваш вкус и използвайте старо шише от парфюм с пулверизатор. За приготовлението на домашния аромат са ви необходими 1 лъжица сода и 30-35 капки от ароматното масло, които трябва да смесите добре и да сложите в бутилката. Напълнете с вода догоре и разклатете добре. Вашият домашен ароматизатор е готов! Друг вариант да осигурите коледен аромат у дома, е да сложите силно ароматни подправки и плодове във вода, която да ври на слаба температура на котлона, разпръсквайки чудните ухания из целия дом. Можете да използвате съставки, каквито имате под ръка, като канела, цитрусови плодове, джинджифил и ванилия. Добавете също червени боровинки, елхово клонче, карамфил и се насладете на резултата.

2. Екзотични вкусове  

Освен че можете да опаковате курабийки и домашни бонбони в красиви пликчета, можете да приготвите също ароматен зехтин с различни подправки, останали от коледната трапеза. Ароматизираните зехтини придават интересен вкус дори на най-скучното ястие и служат като красива украса за кухненския бюфет. Можете да ги поставите в малки бурканчета, да им залепите ръчно направени етикети и да ги ги раздадете като подаръци на своите гости.

3. Поканете природата у дома

Отидете на разходка в парка и съберете материалите за украсата на коледната маса. Елкови клонки, жълъди, шишарки, дрян, шипки - можете да поставите тези натурални продукти в различни по големина прозрачни съдове и да поставите на трапезата или на различни места у дома. Можете да оцветите някои от тях с лак за нокти или сребърна или златна боя за по-бляскав ефект. Можете да опитате също направата на домашен свещник, като облепите някоя непотребна чаша със сухи клонки и ѝ придадете естествена природна красота.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане