GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Диетата на Жизел Бюндхен...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Диетата на Жизел Бюндхен

Диетата на Жизел Бюндхен

Много зелени зеленчуци, според личния ѝ готвач Алън Кембъл, който готви всички обеди и вечери за семейството ѝ. Кембъл сподели, че 80% от диетата на топ модела, съпруга ѝ Том Брейди и техните деца, е вегетарианска.

Кембъл довери, че те похапват много зеленчуци, и напълно са изключили кофеин, млечни продукти, бяло брашно, бяла захар и гъби. "Аз обичам да сервирам ястията в купички" - казва той. "За тях успокоителната храна е киноа със зелени зеленчуци като кейл или лапад. Добавям чесън, печен в кокосово масло и препечени бадеми, кашу или сос от кашу с къри и лайм, и малко джинджифил. Те обожават това ястие" - разказва готвачът.

Въпреки че доматите технически са позволени в менюто като плодове, Кембъл казва, че никога не готви с тях, тъй като можели да предизвикат възпаление. Чушки, гъби и патладжани също са забранени, макар че той не обяснява защо.

За захарта обаче не пести негативни определения. "Захарта е смърт за хората. Ако ядат само захар и въглехидрати - както много хора правят - средата в тялото е толкова киселинна, че причинява заболявания" - казва той.

Кембъл казва, че макар да не е голям почитател на месото, все пак го слага на масата от време на време. "Аз купувам само най-свежите зеленчуци" - хвали се готвачът. "Ако не е органично, не го използвам. Комбинирам с пълнозърнести храни - кафяв ориз, киноа, просо, боб. 20% от менюто оставям за немазно месо - като органични телешки пържоли от хранени с трева животни, патешко и пилешко."  


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане