GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Зелена Звезда / Джесика Алба - перфектната „еко“ майка...

Любопитно

Зелена Звезда

Зелена Звезда

Джесика Алба - перфектната „еко“ майка

Джесика Алба - перфектната „еко“ майка

Джесика Алба е една от най-привлекателните, сексапилни и земни актриси със световна слава. Обсебена от идеята да стане актриса от момента, в който навършва 5 годинки, тя взима първия си актьорски клас на 12-годишна възраст, а няколко месеца по-късно прави своя дебют в Холивуд. Към днешна дата, на 33-годишна възраст и майка на двете прекрасни момиченца Онър Мари и Хевън Гарнър, тя няма нищо общо със сладникавото момиче, което изгрява в комедиите и сериалите за тийнейджъри. Актрисата е записала към своята биография успешни реализации като предприемач, майка и модна икона. Тя смята, че няма нищо по-вредно и изхабяващо в живота от това, да се посветиш изцяло на шоубизнеса: „Ако човек вложи цялата си идентичност в развлекателната индустрия, това би била фатална грешка. Този бизнес те сдъвква и изплюва. Аз съм решена да изляза невредима от това пътуване.“

Това е част от обяснението защо при цялата си слава звездата се определя и се стреми да остане „обикновено момиче“. Чувствам голям натиск, защото медиите ме представят като една перфектна жена. Не съм по-различна от другите. И аз имам целулит и запушени пори на лицето, признава Алба. Според актрисата най-важното условие за това да изглеждаш красив, е да се чувстваш добре.

Ето част от нейните земни и шик еко съвети за природосъобразен живот:

1. Избирайте продуктите с разум

Не подхождайте еуфорично и безразборно към всички продукти, които минават за „зелени“. Това, че една от съставките, които продуктът съдържа, е натурална, не означава, че целият продукт е природосъобразен. Четете внимателно етикетите и следете за сертификати от международно признати организации като USDA или Ecocert. Избягвайте продукти, които съдържат парабени, изкуствени аромати, фталати и натриев сулфат. Когато всичко това се съдържа в почистващите препарати, козметичните продукти и в памперсите, вие излагате детето си на вредните му въздействия отново и отново. От ястията, които слагат на масата, до праха за пране, родителите трябва да ползват истински био продукти във всички елементи на ежедневието си.

 2. Събувайте обувките си, преди да влезете у дома

Носите ги цял ден навън и стъпвате върху канализационни шахти, пестициди, катран и мръсотия. Оставене обувките си пред вратата, така че да не внасяте тези токсини у дома си.

 3. Отворете прозорците

Особено ако почиствате дома си с препарати, които съдържат вредни съставки, въздухът може да бъде пълен с вредни химикали, които няма как да излязат. Отваряйте прозорците поне веднъж на ден, за да влезе свеж въздух.

 4. Преосмислете интериора в дома си

Някои бои съдържат летливи органични съединения, така че гледайте да ги избягвате, когато боядисват дома си. Дори килимите и мебелите, които купувате, могат да съдържат вредни химикали. Осведомете се от производителите на продуктите какво купувате. Когато създавате романтична атмосфера у дома, избирайте 100% соеви свещи с етерични масла. Не е нужно да мислите глобално за екологията, съсредоточете се върху малките неща, които правите всеки ден.

 5. Купете си органичен матрак

Множество матраци съдържат химични съставки, токсична пяна и синтетични влакна. Купете био матрак, ако е по джоба ви, или покрийте вашия с органична постелка. Децата прекарват половината време в леглото, така че е добре да го направите природосъобразно.

 6. „Озеленете“ грижата за красотата си

Вашият шампоан, балсам или крем за лице могат да съдържат съставки, които съдържат химикали и оказват вредно влияние върху вашата кожа, да предизвикват раздразнение, дерматит или псориазис. Аз използвам еко продукти за грижа за кожата за всеки член от семейството - дори за домашния любимец. Гледаме куче, което спасихме от улицата, неговата кожа е много чувствителна, така че ползваме натурален шампоан за него.

 7. Направете хранителния си режим „зелен“

Когато въпросът опира до храни, които обичайно са с високо съдържание на пестциди, като зелена салата, боровинки и ягоди, ви препоръчвам да избирате органични продукти, в чийто произход сте сигурни. Ако не искате да изпадате чак в такива детайли, просто избягвайте опакованите храни и се спирайте на свежи продукти. Поканете децата в кухнята, за да ги научите как се приготвя храната, която слагате на масата.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане