GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Детска ясла с трионообразен покрив търси хармония ...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Детска ясла с трионообразен покрив търси хармония с пейзажа в Германия

Детска ясла с трионообразен покрив търси хармония с пейзажа в Германия

Модерната сграда е пространство за 50 деца в центъра за грижи, което не нарушава гористия външен вид на кампуса.

Територията на университета се използва от 1527 г. насам в качеството є на изследователски център за психиатрична реформа. С течение на времето някои исторически сгради върху имота са били консервирани, а други – съборени, за да се построят на тяхно място по-модерни структури, които да отговарят на нуждите на работниците и служителите, жителите и студентите. Планът “Ясла+E” се явява с идеята за създаването на нетрадиционна структура, която се основава на модерна архитектура, но хармонира с пейзажа.

За да отговорят на изисквания, архитектите от Opus решили да съчетаят модерни геометрични линии със стъклени материали, които да действат като огледало на залесената площ. Избраната площадка се намира на малък хълм, в който е сгушена яслата. Основният вход гледа към върха на хълма, а вторият, по-нисък етаж е разположен в ниската му част, като земната маса на хълма действа като естествена изолация.

Дървеният покрив е построен по зигзагообразен модел, така че да издържа на тежки натоварвания, но също така да позволява отгоре да бъдат монтирани соларни панели, които да улавят слънцето в различни часове на деня. Външната облицовка е предимно от светлоотразителни прозорци, които осигуряват естествено осветление вътре, но отразяват зелената гора отвън. Евтина дървесина и шперплатови плоскости формират голяма част от гъвкавото пространство вътре, където всеки ден се събират пет отделни групи деца.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане