GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Фън Шуй / Декорация с фън шуй елемента вода...

Здраве

Фън Шуй

Фън Шуй

Декорация с фън шуй елемента вода

Декорация с фън шуй елемента вода

Водата е единственият от петте фън шуй елемента, който може да съществува в няколко различни състояния - от течност (вода), до газообразно (пари) и твърдо (лед). Тази метаморфоза подчертава мощта и често неизподозираните тайни на водния енергиен елемент.

Фън шуй елементът вода е също единственият елемент, който е абсолютно свободен в своето присъствие и израз - тя може да падне от небето (дъжд), тя може радостно да тича, почива или играе на повърхността на земята (реки, езера, океани), както и да проникне в най-големите дълбочини на земята (подземни води).

Нищо чудно, че "фън шуй" означава "вятър и вода". Фън-вятър е израз на въздуха, без който нищо не може да живее, а водата е кралицата на всички елементи и жизнено необходима на всички - от растенията до животните и хората.

КОГА да декорирате с водния фън шуй елемент:

Точно както водата е от съществено значение за живота на Земята, така и този елемент е силно желан в обзавеждането на вашия дом или офис. Водата също е древен символ на изобилието, така че съумеете ли да изразите елемента вода в интериора си, ще привлечете повече изобилие. Когато смятате, че има застой във вашите кариера или финанси, трябва несъмнено да засилите присъствието на елемента вода.

КЪДЕ в интериора да съсредоточите водната стихия

Необходимо е да поставите фън шуй елемента вода във вашия дом или офис в посоките север, изток и югоизток. Водният фън шуй елемент трябва да се постави в областите Па Куа «Кариера», «Здраве и семейство» и «Пари и Изобилие».

КАК да украсите с водния фън шуй елемент

Изцелението, животворното действие и загадъчната енергия на елемента Вода можете да изразите с цветовете синьо и черно, с разнообразни водни елементи, с течащи фигури или образи на вода, огледала, както и множество декоративни елементи в сини и черни цветове. Най-добре е да изразите фън шуй елемента по един фин начин, с визуално приятни и естетически подходящи елементи, които подхождат на декора в дома или офиса.

Предлагаме ви различни декоративни елементи, които най-добре изразяват енергията на водния фън шуй елемент.

Фонтани и водни елементи

Няма по-добър начин да изразите енергията на водата от един фонтан. Един красив фън шуй фонтан не само ще създаде по-добра енергийна във вашето пространство, но и ще успокои и обнови вашата енергия.

Огледала

Огледалата също носят силно присъствие на елемента вода. Не случайно те се наричат аспирина на фън шуй, тъй като могат значително да променят потока на енергията в дадено пространство. Единствените места, където не трябва да ги поставяте, са във вашата спалня или зад бюрото, на което работите.

Стена, боядисана в цветовете на елемента вода

Във фън шуй, цветът е един от най-лесните начини да внесете необходимата промяна в енергията на вашия дом или офис. Водните фън шуй цветове са синьо и черно, така че можете да се чувствате свободни да оцветите северната стена в свеж син цвят.

Сини възглавници, килими, завеси

Най-лесният начин да внесете елемента вода в декора. Без значение дали става въпрос за възглавници, килими или завеси - винаги можете да намерите визуално приятен начин да създадете добра фън шуй атмосфера. Използвайте естествени материи като коприна, кадифе или памук.

Осветление с водни цветове

Добрата фън шуй атмосфера зависи много от качеството на светлината. Когато търсите най-добрите осветителни тела за дома, помислете как можете да внесете необходимите фън шуй цветове и форми на елементите с цветовете и дизайна на вашите осветителни тела.

Сини или черни вази

Можете да засилите присъствието на елемента вода с вази. Група от няколко вази създава усещане за вода. Поставете ги в близост до синята стена и вече сте създали силна и успокояваща фън шуй атмосфера.

Рамки на картини или снимки във водните цветове

Друг лесен и шик начин да въведете елемента вода в пространството около себе си.

Снимки на вода

Когато имате свободно пространство на стената, поставете снимка или картина на вода - река, водопад, езеро, море... имате голям избор. Можете да вземете снимка, направена и от вас, сложете я в рамка с черен цвят и ще създадете благоприятен фън шуй елемент.

Креативни фототапети с воден елемент

Красивите фототапети могат да направят чудеса в интериора. Можете да освежите северната стена с океански изглед или да оживите югоизточната стена с пролетен водопад.


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане