GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Да се храним здравословно дори когато не сме си вк...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Да се храним здравословно дори когато не сме си вкъщи

Да се храним здравословно дори когато не сме си вкъщи

Обикновено да намериш качествена храна на ново място изисква време, което нямаме, а също и доза късмет. Ето няколко съвета за това как да не оставяме здравословното хранене за дома.

Направете си пикник

Когато сте планирали пътуване и имате възможността – пригответе храната си от дома. Различни салати, както и нарязани плодове, охладени домашно приготвени ястия дори, могат да се задържат достатъчно време в хладилна чанта, за да бъдат свежи и приятни за консумиране по път. Ако сте с автомобил – намерете някое красиво място по път и спрете, за да му се порадвате, докато похапвате вкусна и здравословна храна, която сами сте си приготвили.

Ако пътешествието ви е по-дълго, може да се възползвате от местни органични магазини, за да запълвате хладилната си чанта за по път. Освен тях, може да потърсите местни производители, при които да направите спирка – интересно и за деца, и за възрастни, а и различно на всяко място, което посетите.

Когато правите плановете…

Уверете се, че в мястото, в което ще отсядате, има хладилник, или при възможност – кухня. Така много ще улесните себе си, и ще можете да си осигурите място, в което да складирате плодове и зеленчуци за закуска и обяд, наред с други ваши любими здравословни храни.

В ресторантите…

Когато си търсите ресторант, проверете за менюта в интернет. Добра идея е да търсите ресторант, в който има богат асортимент от салати. Когато си поръчвате, помолете да не е предварително осолена, за да може да я нагодите по собствения си вкус. Не се притеснявайте и да помолите да ви заменят гарнитурата на основното ястие със салата или задушени зеленчуци вместо, например, пържени картофки.

Най-важното – не се притеснявайте

Когато сте на почивка или пътувате по работа, не винаги ще имате времето или възможността да ядете толкова здравословно, колкото искате. Дори да ядете нещо, което по принцип бихте пропуснали – не се притеснявайте, просто се върнете към режима си в първия възможен момент!

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане