GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Да пием сок от ананас...

Вкусно

Супер храни

Да пием сок от ананас

Да пием сок от ананас

Освен това, сокът от ананас е пълен с фибри, които са полезни за храносмилателната и сърдечносъдовата ни система.

Не е трудно да се сдобиете с този сок – ако не можете да си го направите сами, консервираните сокове от ананас съдържат малко до никакви изкуствени добавки, защото има достатъчно сладък и добър вкус. А освен освежаването, сокът от ананас предлага и други здравни ползи.

Подпомагане на храносмилането – естествената киселинност помага на храносмилането и извличането на полезни вещества от храните, които консумирате. Експерти твърдят, че сокът също може да спомогне функционирането на панкреаса, което позволява произвеждането на повече стомашни сокове за разграждане на храни. Пиенето на сок от ананас след хранене помага срещу проблеми с храносмилането.

Заздравяване на костите – всички знаят, че калцият промотира здравината на костите, но не осъзнават, че не е само той. Един от другите минерали, отговорни за силата на костите ни, е магнезият, а една чаша сок от ананас предоставя около 70% от необходимата дневна доза магнезий!

Засилване на имунната система – дори само по вкуса му е явно, че ананасът е пълен с витамин С, който е важен за здрава кожа, зъби, венци и имунна система.

Борба срещу възпаления – възпаленията са полезни, когато са локални – например при порязване, но при хронично възпаление здравословното ви състояние може много се влоши. Пиенето на сок от ананас помага точно срещу хронични възпаления, които причиняват рак, сърдечни болести, диабет, затлъстяване и др.

Намаляване на свръхнапрежението – заради големите количества калий в сока от ананас, пиенето му може да предотврати високо кръвно налягане. Допълнителна полза е, че съдържа по-малко натрий, което прави сока много подходящ за хората, които трябва да поглъщат много калий заради свръхнапрежение.

 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане