GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Гъбена крем супа...

Вкусно

Рецепти

Гъбена крем супа

Гъбена крем супа

Рецепта: 

  • картофи - 500 гр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - печурки 500 гр.
  • олио - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • целина - листа 1 с.л.
  • черен пипер

 Приготвяне:

Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно. Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.  След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня. 

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане