GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Любопитно / Знаете ли, че? / Героично куче спаси колония от малки сини пингвини...

Любопитно

Знаете ли, че?

Знаете ли, че?

Героично куче спаси колония от малки сини пингвини

Героично куче спаси колония от малки сини пингвини

Както повечето супергероични истории, и тази на Одбал започва с голяма трагедия. През 2005 година стадо вълци преплува канала от континенталната част на Австралия до Мидъл Айлънд, където почти унищожава колония с най-малките пингвини в света. Птиците, известни като малки пингвини или малки сини пингвини - и изглеждащи точно толкова сладко, колкото звучи името им - изгубват 360 от своята популация само за 2 нощи, което свежда броя им до екстремно ниски числа.

Мидъл айлънд е затворен за обществеността от 2006 г. насам, в опит да се защитят пингвините и тяхното потомство от човека и всякакви други вредни влияния. Тези, които желаят да посетят острова могат да го сторят само през лятото на специални туристически обиколки. През останалото време островът е забранен за посетители.

Проблемът обаче е с вълците и лисиците, които обикалят мястото. За щастие тъкмо там се намесва Одбал. Немската овчарка вече е била използвана да пази ферма с пилета, кози и овци от хищниците, така че идва със солиден опит за работата.

Откакто Одбал пристига, никакви лисици или вълци не се появяват на острова да притесняват пингвините. Заради миризмата и лаенето му нито един пингвин не е бил атакуван повече.

"Поставянето на куче на острова промени йерархията" - казват от програмата на ББС за опазване на пингвините.

Защитата на малките и онеправданите от страна на Одбал е толкова впечатляваща, че сега за него бе сниман едноименен филм. Така той съвсем заслужено се присъедини към колегите си супергерои Супермен, Спайдърмен и Трор.


Още теми от Любопитно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане