GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Водородна батерия може да захранва iPhone за цяла ...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Водородна батерия може да захранва iPhone за цяла седмица

Водородна батерия може да захранва iPhone за цяла седмица

Новото устройство може да захранва еди iPhone за период до седем дни. Чрез „свиване“ на технологията, използвана за автомобили с водородни клетки, компанията е създала прототип с джобен формат, който може да се вгради в iPhone 6.

Засега няма потвърждение, че Apple е в преговори с фирмата за използване на технологията в бъдеще, но ползите за всички i-потребители са очевидни. Батерията е разработена така, че съединява водород и кислород за производството на енергия, при което се отделя само водна пара. Устройството пасва толкова добре в iPhone 6, че единствените промени, необходими за работата му, са няколко вентилационни отвора, така че водната пара да може да „избяга“. Зарядното устройство може да се презарежда с водороден газ чрез… адаптиран жак за слушалки!

Intelligent Energy не е нов играч в областта на подобренията за потребителска електроника. Главният изпълнителен директор на фирмата Хенри Вунанд казва, че „доколкото ни е известно това не е правено никога досега“ по отношение на зарядното устройство.

Фирмата е известна с разработката си Upp, която сега се продава в търговската мрежа и на практика представлява „старо поколение“ зарядно с водородни горивни клетки, по-голямо от цял смартфон, което може да зарежда до пет телефона наведнъж. Компанията разработва и по-големи батерии на база водородни горивни клетки за по-едра електроника, като например лаптопи.Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане