GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Еко технологии / Водни автобуси ще облекачват масовия градски транс...

Бизнес

Еко технологии

Еко технологии

Водни автобуси ще облекачват масовия градски транспорт в Швеция?

Водни автобуси ще облекачват масовия градски транспорт в Швеция?

Освен това водните автобуси трябва да могат да работят целогодишно, което особено предизвикателство в град като Стокхолм, където зиме водните пътища замръзват. Екипът предлага да се използва система за разчупване на леда подобна на тази при корабите, кораби в такива моменти по подобен начин на снегорините . Това би позволило на водните автобуси да бъдат изграждани от по-леки материали. От своя страна използванетона по-лек материал ще пести говиро през лятото, когато автобусите няма да носят тежките стоманени корпуси за разбиване на ледовете.

Предлага се също така водните автобуси да са модулни и с различни размери, така че да могат работят възможно в различните ситуации.

Екипът посочва, че времевият прозорец за разработване на такъв проект може лесно да бъде загубен заради развитието на бреговите зони и нарастващите цени на крайбрежните имоти, което лесно може да изтласка транспортния сектор от пазара.

Надежда обаче има и то голяма, защото по този свой проект екипът на KTH е работил заедно с представители на местния воден превозвач Vattenbussen AB и Шведската морска администрация.

Ефективността на публичните транспортни системи е ключов фактор за възприемането им от общностите, които обслужват. Градовете със значително присъствие на вода (морета или реки) са изправени пред особени предизвикателства, тъй като пътните и железопътните системи трябва да разчитат на мостове и тунели – тесни места в трафика – а фериботните системи и водните таксита предлагат редица неудобства наред с нежелания душ. Екипът на KTH предлага иновативна система, основана на редица ключови фактори за подобряване на ефективността на взаимодействието между сушата и водата на базата на съществуващите транспортни режими.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане