GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Веган вълна: зимната мода на бъдещето...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Веган вълна: зимната мода на бъдещето

1 2

Материята, от която са създадени красивите палта и едро плетени пуловери, е изобретение на главния дизайнер на марката, Лин Май-ли Хилгарт. Предприемчивата дама изважда изцяло животните от уравнението, доказвайки, че топлите и комфортни зимни дрехи могат да бъдат етично произведени.

Запозната с ледените зими в нейния роден град Чикаго, Хилгарт не прави компромиси с материите и създава истински топли дрехи, които биха удовлетворили и най-зиморничавия вкус. Нейната любов към животните - и особено към овцете - я заставя да търси веган материя, с която да замени вълната. След 8 месеца изследване във високотехнологични заводи, Хилгарт успява направи мек плат изцяло от органични и рециклирани влакна.

Дизайнерката решава да търси алтернативи на класическата зимна материя, след като научава за жестоките и нечовешки практики, използвани за стригането на вълната от овцете в промишленото фермерство. Много животни са подстригвани без грижа и внимание и често на финала са целите в рани, когато при свалянето на вълната е била засегната и тяхната кожа.

Линията на "Vaute" включва шуби, устойчиви на дъжд и сурови атмосферни условия дълги палта и дебели пуловери и за двата пола. Въпреки че предпазват успешно от зимния студ, те не са толкова обемни, колкото стандартните вълнени дрехи могат да бъдат.

С избора на изкуствена вълна компанията изпраща посланието, че няма нужда да се проявява жестокост към животните, за да изкараме зимата в елегантност и комфорт


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане