GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Бързо възстановяване на изморени очи ...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Бързо възстановяване на изморени очи

Бързо възстановяване на изморени очи

Когато не сте успяли да наваксате със съня, а трябва да изглеждате свежи, опитайте тези прости трикове, за да прикриете умората в очите си.

Трик 1: Прикрийте

Важно е да намерите правилния коректор за кожата си. Търсете тон или два по-светъл от цвета на кожата, за да накарате кожата около очите си да изглежда по-жизнена. Опитайте да намерите мултифункционален коректор, който да спомага против бръчки, хиперпигментация, и който защитава кожата от замърсявания, които причиняват черни кръгове. Потърсете коректор, който ви защитава от слънцето или допълнително нанесете слънцезащитен крем, за да защитите кожата си от вредното влияние на слънцето.

Трик 2: Подчертайте с розово

Може да звучи странно, но правилното подчертаване с розово на очите може да прикрие перфектно умората. С розов молив за очи или сенки направете нежно “V” под очите си, което да следва вътрешния ъгъл на очите ви от край до край. Това ще осветли кожата и ще направи очите ви по-ярки. Когато търсите розов молив или сенки изберете матов, за да няма отблясъци.

Трик 3: Подчертайте цвета на очите си

За да изглеждат очите ви по-живи, подчертайте цвета на очите си със сенки. За сини очи, обърнете се към розово, лилаво и кафяво; за зелени очи – светло или тъмно лилаво, а за кафяви очи – дълбоко изумрудено, което да покаже блясъка им.

Трик 4: Опитайте домашни решения против изтощени очи

Може да използвате домашни решения вместо гримове, за да изглеждат очите ви по-добре. Студени резенчета краставица, изстудени торбички от билков чай или компрес, направен с нарязани картофи, могат да успокоят подпухналост за няколко минути. За изсветляване на тъмни сенки под очите може да се използва зряло авокадо, или паста, направена от смлени бадеми и мляко.

Така или иначе – не се притеснявайте прекалено много за вида на очите си – с подходящите навици няма да имате проблем с външния вид, дори да се чувствате отпаднали. 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане