GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Здрави и красиви / Благословено от Ватикана лечебно масло лекува рани...

Здраве

Здрави и красиви

Здрави и красиви

Благословено от Ватикана лечебно масло лекува рани и изгаряния

1 2

Шеф Андре Токев, отличен познавач на тиролската кухня, селектира най-характерните ястия от тази област в Алпите, пресъздавайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл.

Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем. Д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, представи резултатите от клинично изпитание на Терезиенойл с пациенти, лекувани локално с лечебната смес. А Илияна Баръмова, старша сестра на Първо отделение по обща хирургия в МБАЛ Бургас и медицинска сестра в Център за трудно лечими (декубитални) и хронични рани в Бургас, запозна аудиторията с различни случаи на пациенти, успешно лекувани с билковото масло.

ДЕЙСТВИЕ НА ЛЕЧЕБНОТО МАСЛО ТЕРЕЗИЕНОЙЛ

Натуралните съставки и специални есенции в Терезиенойл стимулират естествената способност на тялото да се възстановява и да се самолекува. Лечебно масло подпомага епителизацията на кожата, хидратира тъканите и действа антисептично. Има силен обезболяващ и успокояващ ефект още след първото нанасяне, бързо и доказано облекчава раната. Поради широкото си приложение и изцяло натурален състав, Терезиенойл е верен и ефективен помощник и при изгаряния, контузии и травми. Използва се активно за лечение на кожни наранявания, отворени рани и белези. А резултатите са по-бързи и успешни в сравнение със стандартните методи за лечение. Резултатите, свързани с подобрение, настъпват в рамките на 24 до 72 часа, а пълното изчистване на проблема зависи от тежестта и вътрешните причини за състоянието.

ВАТИКАНЪТ БЛАГОСЛАВЯ МАСЛОТО КАТО „СКЪПОЦЕНЕН ДАР ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО“

В писмо от Ватикана, изпратено на Великден 2009 г, маслото е благословено като „скъпоценен дар за човечеството“, който е помогнал на хиляди хора да се излекуват и възстановят след тежки травми. Така получава признание за лечебната си сила. Терезия познава сегашния ректор на Папския институт „Santa Maria dell'Anima“ в Рим, който следи отблизо развитието на Терезиенойл. Благодарение на инициативата, която тя реализира с Терезиенойл и която той подема в папските братства в Рим, днес все повече хора знаят за лечебното масло. В Рим и в Папския институт също го използват всички.

България е третата страна в света след Австрия и Германия, в която хората могат да се възползват от чудодейните свойства на билковото лечебно масло

ЛЕКАРИ ОТ БУРГАС НАПРАВИХА КЛИНИЧЕН ОПИТ В ЛОКАЛНОТО ЛЕЧЕНИЕ НА ТРУДНО ЗАРАСТВАЩИ РАНИ ОТ СЪДОВ ПРОИЗХОД С ТЕРЕЗИЕНОЙЛ

Под ръководството на д-р Валентин Василев, началник на отделението по Съдова хирургия на МБАЛ-Бургас, е извършено клинично изследване на 22 пациенти с давност на раните над 2 месеца и лекувани локално с Терезиенойл – 30 дни. В период от 6 месеца са подбирани и лекувани 22 пациенти (16 мъже и 6 жени на възраст от 42 до 78г.) с трудно зарастващи рани със съдов произход. Болните са с ХАНК /Хронична артериална недостатъчност на крайниците/ и хронична венозна болест /ХВБ/. При пациентите с ХАНК се извършва хирургическа интервенция със съдова реконструкция и реваскуларизация на крайника.

Критериите за включване са рани по-големи от 4 см. в диаметър с некрози или плътни фибринови отлагания. Предварително раните се почистват с 0,9 % Натриев хлорид и механично отстраняване на некрозите. Курсът се състои в е жедневни апликации на Терезиенойл в продължение на 21 дни.

Наблюденията установяват, че Терезиенойл хидратира тъканите в раната – втечнява некротичните тъкани, намалява фибриновите налепи и подобрява евакуацията им. Освен това се редуцира бактериалната инвазия и се намалява възпалителния процес. Свежите гранулации запълват постепенно раневия дефект със здрава тъкан. Маслото стимулира епителизацията.

Изводите от клиничното изпитание са, че Терезиенойл е средство на избор при локалното лечение на трудно зарастващи рани от съдов произход, покрити с тънки некрози или фибринови налепи. Раните при ХВН зарастват по-бързо от тези при ХАНК. Билковата смес подпомага автолизата и раневия дебридман, като редуцира 20 % тънките некрози 40 % фибриновите налепи. Продуктът е лесен за приложение, а болките намаляват или изчезват – лечението е убедително, като се подобрява качеството на живот.

 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане