GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Бисквити „Рожко”...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Бисквити „Рожко”

Бисквити „Рожко”

Рецепта:

4 с.л. брашно рожков

4 с.л. сусамено семе

400 г смлени орехови ядки

1 ч.л. канела

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ванилия

6 с.л. мед

4 с.л. зехтин

2 с.л. какаово масло

Приготвяне:

В дълбока купа смесете всички сухи съставки и след това останалите. Разбъркайте добре до получаване на лепкаво тесто. Ако случайно тестото се получи по-рядко, добавете повече орехи, а ако ви изглежда твърдо – добавете зехтин. С навлажнени ръце оформете малки топчета и ги подредете в тавичка върху хартия за печене. Загрейте фурната предварително на около 170° С и печете за около 15 минути. Преди да ги отлепите от хартията, е добре да ги оставите да се охладят. По избор може да ги поръците с какао.

 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане