GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Строителство и проектиране / Био музей като оригами отвори врати в Панама...

Бизнес

Строителство и проектиране

Строителство и проектиране

Био музей като оригами отвори врати в Панама

1 2 3

И ако тази многоцветна фасада не е достатъчно привлекателна, то биомузеят е разположен на крайно видно място на брега „Амадор” при тихоокеанското устие на Панамския канал. Сградата с площ 4100 кв. м. ще служи като основен образователен ресурс за гражданите и учащите, живеещи в Панама, както и като атрактивна туристическа дестинация. В музея се помещава серия от постоянни изложби, създадени от Брус Мау Дизайн. Сградата е оградена с 6 акра парк на биоразнообразието.

Централен елемент в музея е огромен открит атриум, а останалта част е покрита с поредица от яркоцветни метални навеси, всеки от които е сгънат и завит така, че да наподобява типичните за региона ламаринени покриви и цветни фасади на Панама. Подобните на оригами покриви защитават интериора от пороите и поривите на вятъра по време на дъждовния период в региона. В допълнение към музея има магазин, кафене и изложбена площ за временни експозиции, които „се разклоняват” от централния атриум.

Основната и постоянна изложба на биомузея е озаглавена “Панама: мост на живота”. Тя се разгръща в осем галерии, пет от които са напълно инсталирани. Галериите използват комбинация от дигитални прожекции, акустични ефекти, изкуства и тълкувателни означения, за да разкажат историята на биологичното разнообразие и историята на Панама. Темата на изложбата се простира и в парка на биоразнообразието.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане