GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Бизнес / Био oтпадъци и рециклиране / Бизнесът в Ню Йорк намалява боклука наполовина с п...

Бизнес

Био oтпадъци и рециклиране

Био oтпадъци и рециклиране

Бизнесът в Ню Йорк намалява боклука наполовина с план “Нулеви отпадъци”

Бизнесът в Ню Йорк намалява боклука наполовина с план “Нулеви отпадъци”

Повече от 30 бизнес-организации от Ню Йорк се споразумяха за намаляване на количеството боклук, което изпращат на депата за отпадъци. Целта е намаляване напловина до юни, съобщиха от кабинета на кмета на Ню Йорк в понеделник.

„Предизвикателство нулеви отпадъци“ е част от амбициозна цел на кмета Бил де Бласио за намаляване на отпадъците, които излизат от града, с 90 процента до 2030 г. Методите, на които той разчита най-много, са увеличаване на рециклирането, намаляване на опаковките и по-интензивно компостиране.

Правим всичко, което можем, за да направим рециклирането и компостирането по-достъпни за нюйоркчани, но всеки ще трябва да направите усилие от своя страна, за да превърнем по-устойчивия Ню Йорк в реалност“, заяви де Бласио в изявление.

Ню Йорк, град с повече от 8 милиона жители, е най-големият град в западното полукълбо с подобен мащабен план.

Участниците в предизвикателството, което започна през февруари, вече са намалили с 60 процента своите отпадъци. Те са постигнали това, използвайки стратегии като например използване на многократни чаши за кафе вместо картонени, преминаване от хартиени папки към цифрово съхранение на данни и др. Близо 13 000 тона боклук са били „спестени“ на депата досега в резултат на кампанията.

Предизвикателството също така изисква от предприятията, които редовно натрупват хранителни, годни за консумация, за да ги даряват на организации за събиранен а хранителни помощи за бедните и бездомните.


Още теми от Бизнес

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане