GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Здраве / Интересно / Без дрехи – за здраве...

Здраве

Интересно

Интересно

Без дрехи – за здраве

Без дрехи – за здраве

Как да спим голи спомага за здравето? Според Американската фондация по съня тялото достига най-нормален и успокояващ сън, когато околната температура е около 20 градуса. Спането на по-хладно, според предишни проучвания, помага за по-бърз метаболизъм. А да спим съблечени е изключително полезно за кожата – помага за отърваването от токсините, които излизат от тялото ни, но дрехите могат да задържат и върнат отново в контакт с кожата ни, разказва пластичният хирург и експерт по грижа за кожата д-р Майкъл Фиорило.

През часовете на нощта температурата на спящото тяло варира. Обикновено то става по-хладно, докато човек заспива, и се затопля, когато ще се буди. Носенето на дрехи през нощта може да попречи на този нормален цикъл и така да обърка тялото. Освен това липсата на дрехи може да предпази интимните ни части, защото носенето на дрехи и бельо докато спим може да помогне за развитието на бактерии и други патогени, според д-р Брайън Стайкснър, уролог от Ню Джързи. Спането без бельо също спомага произвеждането на сперматозоиди, докато носенето на стегнато бельо може да навреди.

Спането без дрехи също така регулира нивата на кортизола. Това е хормон на стреса и когато се повиши, сънят става неприятен и безкраен. При спането без дрехи този хормон се регулира по-лесно, което прави сънят по-релаксиращ и почивката – по-пълна. Освен това се регулират нивата на окситоцин, който спомага за намаляването на стреса, изграждането на лични връзки и дори намалява кръвното налягане.

С толкова причини – не се колебайте, а опитайте! 


Още теми от Здраве

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане