GoBIO - Lifestyle magazine

Начало / Вкусно / Рецепти / Безглутенови сладки с джинджифил...

Вкусно

Рецепти

Рецепти

Безглутенови сладки с джинджифил

Безглутенови сладки с джинджифил

Рецепта:

60 м кокосово масло

90 г мед

140 г смлени на брашно сурови бадеми

1/4 ч.л. сода бикарбонат

60 г счукани орехови ядки

40 г кокосови стърготини 

50 г нарязани на парченца фурми

1/2 ч.л. настърган джинджифил

Приготване:

Смесете в купа сухите съставки – брашно от бадеми, сол, сода, орехи, кокос и фурми. Смесете в друга купа маслото и меда. Ако медът ви е захаросан, разтопете го предварително на водна баня.

Течните съставки се изсипват при сухите и се разбъркват. С навлажнени ръце, понеже тестото лепне, се правят малки топчета и се леко сплескват. Подреждат се върху хартия за печене, като се оставя място между тях, защото се разливат допълнително във фурната. Фурната се загрява на 180 градуса и се пекат за 10 минути или докато придобият златисто-кафяв цвят. Изчакват се да изстинат и след това се махат от тавата.

Поднасят се с ароматен чай и усмивка!

 


 


Още теми от Вкусно

Разплащателни карти Защита за онлайн разплащане